Kiezen voor wat écht telt

fb64fb5f-4376-4d36-8bec-02bdfa697ad3_thumb1024.jpgdinsdag 16 februari 2021 10:35

Het is weer verkiezingstijd, maar dan wel onder bijzondere omstandigheden, waarin u zich mogelijk afvraagt: wat valt er dan te kiezen? Wegens de aanhoudende coronacrisis zijn we helaas meer beperkt dan ooit in onze bewegingsvrijheid. En we lijken ook een heleboel dingen niet meer in de hand te hebben. Dus waarom zouden we ons in de verkiezingen verdiepen?

Maar elke crisis biedt ook kansen! Mogelijkheden om de zaken anders aan te pakken of zelfs ergens een nieuw begin te maken. Langzaam maar zeker zullen wij uit de coronacrisis komen. En in wat voor wereld wilt u dan wonen? Wilt u de oude vertrouwde dingen behouden of wilt u sommige dingen anders hebben? En verwacht u dan anderen alles zullen regelen of bent u bereid om uw eigen steentje bij te dragen? Er valt dus wat te kiezen. Bijvooreeld: heeft u oog voor de kwetsbare planeet waaop wij wonen? Heeft u nog de tijd voor waardevolle relaties met familie en vrienden? Vindt u het erg als sommige mensen nauwelijks de kans hebben om een fatsoenlijk inkomen te verdienen of een betaalbare woning te vinden? En als u zich ergens zorgen over maakt, voelt u zich dan gehoord? Natuurlijk zijn er veel meer vragen die gesteld kunnen worden en met elke vraag bestaat er gelukkig een verscheidenheid aan meningen. Dat maakt weliswaar het kiezen niet makkelijker. En misschien is dan dan een goede aanleiding om even stil te staan bij wat u werkelijk wilt.

De ChristenUnie wil een samenleving waarin we aandacht hebben voor elkaar en voor Gods schepping. We staan voor een overheid die een bondgenoot van burgers is. We zien Nederland als een land van geelde waarden. Met ruimte om van elkaar te verschillen, maar ook een gezamenlijk gedragen verantwoordelijkheid voor onze democratie en rechtsstaat. We kiezen voor een economie waarin niet maximale groei, maar de bloei van mensen en de samenleving centraal staat. Met ruimte voor (familie)bedrijven om duurzaam te ondernemen en een arbeidsmarkt met minder verschillen en meer zekerheid.

Dave Thomas

Schaduwfractielid

(Bijgevoegde foto uit 2019)

Labels

« Terug