Voorstellen Sander de Jong

 • Mijn naam is Sander de Jong, 49 jaar en ik woon met mijn vrouw en 3 kinderen in Enter. In het dagelijks leven ben ik Informatiemanager bij CSG Reggesteyn en daarnaast actief binnen de Hervormde kerk als ouderling, zanger in het combo en techneut/cameraman binnen het multimediateam. Ook ben ik voorzitter van de Muziekvereniging Enter.
  Dit geeft ook al enigszins aan hoe ik in het leven en de maatschappij sta. We leven hier op aarde niet alleen voor onszelf maar wel net zoveel ook voor de ander. Samen voor de ander, die ander dat zijn de mensen in onze directe kring, onze eigen bubbel maar zeker ook de mensen in ons dorp, de mensen die hulp nodig hebben, de vluchteling.
  Ik vind het daarnaast belangrijk te beseffen dat wij mensen niet ten dienste moeten staan van de economie, maar de economie ten dienste van de mensen. Niet geld als grootse winst maar een goede kwaliteit van leven voor de gemeenschap als winstdoel.
  Aandacht voor een toekomstbestendige landbouw, een leefbaar platteland, eigen voedselvoorziening, en de lokale economie.
  Op cultureel gebied wil ik me sterk maken voor goed muziekonderwijs in onze gemeente voor iedereen betaalbaar en toegankelijk. En last but not least een (lokale) overheid die richting haar burgers werkt vanuit vertrouwen en niet vanuit wantrouwen.
  Met mijn plek op de lijst wil ik vooral laten zien dat ik achter de CU sta. Nu nog als lijstduwer, maar wie weet ooit als als raadskandidaat.