Afscheid Jan-Willem Timmerman als raadslid

1577d6f9-08c7-418b-8237-b9fb917a4f1b.jpegdinsdag 26 september 2023 09:20

Dinsdag 25 september heeft Jan-Willem Timmerman afscheid genomen als raadslid. Dankbaar zijn we voor zijn inzet in de raad en gelukkig zijn we dat hij nog verbonden blijft in de schaduwfractie. Jan Oene neemt het stokje van Jan-Willem over. Wij wensen hem heel veel succes en heten hem van harte welkom in de raad.

Het dankwoord, geschreven door raadslid Kees van Dijk.

Jan-Willem,
Na een zorgvuldige afweging heb je besloten om terug te treden als raadslid. Jouw afscheid als raadslid is vandaag. Je vond het een lastige keus maar de keus was begrijpelijk. Of hoofd en hart al met elkaar in balans is, laat zich raden maar het is een verstandige keuze en respect daarvoor. Je hebt 5 jaar veel van jouw vrije tijd aan onze fractie en aan onze gemeente gegeven. Het politieke handwerk heb je inmiddels onder de knie en dat gaat je goed af. Je vindt het ook leuk en dat is te merken. Veel verstand van de financiële huishouding, betrokken, gericht op de verbinding en geen hardliner die zijn gelijk wil halen. Een fijne collega om mee samen te werken en dat niet alleen binnen de
ChristenUnie maar ook voor de collega raadsleden van de andere fracties. Tenminste, dat is mijn waarneming. Jij bent een overtuigd ChristenUnie lid. Dat belijd je in Woord en Daad. Wanneer ik jouw functioneren toets aan het Schriftwoord uit Galaten 5: 22: “De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing” dan herken ik deze bij jou en dat is waardevol. Daar kunnen we van leren en elkaar mee bemoedigen.
Of dat altijd en overal zo is, weet ik niet. Ik heb dat verder niet onderzocht maar houd dit vast en misschien, door iets meer tijd voor jezelf en je gezin te nemen, komen deze vruchten nog beter tot zijn recht of ontwikkeling en daar varen wij ook wel bij want je bent niet weg. Eigenlijk blijf je gewoon, zij het iets meer in de schaduw. Je wordt daar zelfs voor beëdigd. Daarom, ik neem afscheid van je als collega raadslid maar zie je terug als collega schaduwraadslid en zo blijf je voor de ChristenUnie en de gemeente Wierden behouden.
Dank voor alles wat je als raadslid hebt betekend. Hopelijk betekent deze wijziging wat meer tijd en ruimte voor jou te midden van jouw gezin, jouw werk en de kerk. Tijd blijft immers een schaars en kostbaar goed. Om daar zorgvuldig mee op te gaan, is een uitdaging. Overigens niet alleen voor jou maar voor ons allemaal. Ook voor Jan Oene die vanaf vandaag jouw plaats in de Raad inneemt. Hij doet dat met verve en enthousiasme. Dat was al onze ervaring en we vertrouwen ten volle dat hij een waardig opvolger en volksvertegenwoordiger zal zijn. Ik verheug me op onze samenwerking.
Ik sluit af. Iets verder staat in Galaten “Als wij door de Geest leven, laten wij dan ook door de Geest wandelen”. Een mooi vertrekpunt om zo samen te werken om die waardevolle vruchten te laten zien waarover ik zojuist sprak. Jan-Willem nogmaals mijn dank voor het waardevolle werk dat je in jouw rol als raadslid hebt verricht voor Wierden en de ChristenUnie. Jan Oene, veel succes en een hartelijk welkom in de Raad.

e468c015-63e9-470c-99b7-291ec38597981577d6f9-08c7-418b-8237-b9fb917a4f1b

Labels

« Terug