Ons nieuwe raadslid aan het woord!

e468c015-63e9-470c-99b7-291ec3859798.jpegdonderdag 12 oktober 2023 10:41

Sinds enkele weken ben ik weer geïnstalleerd als raadslid in de gemeente Wierden. Ik ben heel
dankbaar dat ik namens de inwoners van de gemeente Wierden een stem mag zijn voor de
standpunten van de ChristenUnie.

Het mooie aan de lokale politiek is dat het vaak zo concreet en tastbaar is. Zo hebben we net besloten om extra te investeren in het onderhoud van speeltuinen en over het beschikbaar stellen van een subsidie voor het afkoppelen van de regenpijp zodat het riool minder belast is bij zware regenval. Beide mooie voorbeelden van concrete en tastbare dingen, die direct effect hebben op iedereen in de gemeente Wierden.

Gemeentepolitiek is niet een zaak van ver weg, maar juist van heel dichtbij. Lokale politici zijn makkelijk aanspreekbaar, omdat je ze simpelweg kent of tegenkomt in de supermarkt. Mocht u mij ergens treffen tussen de koekjes en de sinaasappels, spreek me dan gerust aan over de dingen die u zo mooi vindt aan onze gemeente of over de dingen die u juist liever anders had gezien. Die korte lijntjes, dat is het mooie van de gemeenteraad!

In de komende jaren wil ik me inzetten voor een leefbare en toekomstbestendige gemeente. Zo wil ik me sterk maken voor het behouden van het ruime aanbod van voorzieningen in onze kernen. Goede en veilige bereikbaarheid in combinatie met goede voorzieningen en het groene karakter van de gemeente, maken Wierden tot een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te recreëren.

Om Wierden echt toekomstbestendig te maken, moeten we als gemeente meer doen voor duurzaamheid. Onze economische vraatzucht gaat ten koste van de toekomst van onze planeet en daarmee ook de gemeente Wierden. Ik maak me sterk voor een degelijk duurzaamheidsbeleid dat zowel ambitieus en inpasbaar is. De gemeente moet wat mij betreft meer regie nemen zodat de opbrengsten van duurzame opwek ook daadwerkelijk ten goede komen van de inwoners van de gemeente. Tegelijk moet er oog zijn voor de belangen en kansen voor bijvoorbeeld agrarische ondernemers. Dat is misschien een moeilijke balans, maar ik vind het oprecht eervol om mijn tanden daar de komende jaren in te zetten.

Labels

« Terug